Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Gerda

“De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

Over verbandschoenen

Als u tijdelijk geen confectieschoenen kunt dragen

Het kan voor komen dat u (tijdelijk) geen confectieschoenen of (semi-) orthopedische schoenen kunt dragen. Bijvoorbeeld na een operatie, bij een zwelling, open wond, of bij herstel en genezing van uw voet. Om toch spoedig en comfortabel te laten bewegen zijn er verbandschoenen / verbandpantoffels.

Wat zijn verbandschoenen/verbandpantoffels?

Dit zijn gewone verbandschoenen die bestemd zijn voor snelle mobilisatie van cliënten met niet al te grote, genezende wonden aan de voeten of bij wisselend oedeem en bedreigde voeten. Met de voet in het verband wordt maatgenomen.

Er zijn twee sluitingen, een ritssluiting aan de achterzijde en een klittebandsluiting op de wreef. De tong loopt ver naar voren door. Dit betekent dat beide zijkanten volledig naar buiten gelegd kunnen worden. Daarna wordt de voet op de binnenzool geplaatst. Vervolgens wordt de schoen om de voet gesloten. Er kan daardoor nooit een probleem zijn met aan- en uittrekken. De ruime sluiting aan de voorzijde heeft tevens als voordeel dat volumeverschillen, bijvoorbeeld door afwisselend dik en dun verband, kunnen worden opgevangen.

Er is ruimte om een individueel voetbed in de schoen te leggen, waardoor delen van de voetzool drukvrij kunnen worden gelegd. Het betreft een noodoplossing die slechts matig steun biedt, maar lopen wordt hierdoor enigszins mogelijk gemaakt.

Verbandschoenen zijn voor buiten gebruik verbandpantoffels zijn voor binnen gebruik.

Vind een praktijk

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een verbandschoen of –pantoffel? Onze Podozorgers helpen u graag verder! Klik op de onderstaande knop en vind een praktijk bij u in de buurt

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.