Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Henk

“Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

Bult op de wreef, wat nu?

Tarsal boss

Zomaar opeens kan het u opvallen dat er een bult op de wreef komt. En wat te denken van die heerlijke klompen, waar u zo lekker in schoot om even naar buiten te lopen. Schoenen passen niet meer lekker. U gaat experimenteren met lossere veters, of over op klittenband schoenen. U merkt dat u schoenen met naden omzeilt.

Wat is die verdikking op de wreef?

Deze verdikking heet ook wel “tarsal boss”. Hij bevindt zich op de rug van de voet, ongeveer in het midden. Over het algemeen bestaat de verdikking uit bot of kraakbeen. Dan is hij hard. Is het een wat zachtere bobbel dan kan het ontstaan uit de weke delen.

Hoe ontstaat een verdikking op de wreef?

Meestal is de oorzaak te zoeken in een beschadiging die is opgetreden in de middenvoet. Er is iemand op gaan staan, er is iets opgevallen, of het heeft veel druk gehad door bijvoorbeeld een houten klomp in combinatie met een holle voet.

Hierdoor ontstaat er een beschadiging van het kraakbeen. Dit wordt op een prachtige manier door het lichaam gerepareerd. Er wordt een mooie verdikking aangebracht en daardoor ontstaat de bult.

Wat nu?

Belangrijk is dat uw podoloog onderzoekt wat de oorzaak is van de bult. Zijn er extra botjes aanwezig of is het toch een weke delen zwelling?

Manieren om dat te weten te komen zijn echo-onderzoek en röntgenonderzoek.

Behandelingen van een verdikking op de wreef

Er zijn meerdere mogelijkheden die de podoloog voor handen heeft om het probleem zo goed mogelijk te behandelen zonder chirurgisch ingrijpen. Denk hierbij aan zoolaanpassingen, schoenadvies en schoenaanpassingen. Zie ons vorige blogartikel over de rollende schoen.

Vind een praktijk

Heeft u een verdikking op uw wreef en wilt u weten wat uw mogelijkheden? Onze Podozorgers helpen u graag verder! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.